Днес президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне

...
Днес президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за съставяне
Коментари Харесай

Чолаков: Със сигурност ГЕРБ ще бъде първа политическа сила при следващи избори

Днес президентът Румен Радев ще връчи втория проучвателен мандат за сформиране на държавно управление и по процедура той ще отиде в ГЕРБ/СДС. От партията обявиха, че ще върнат мандата мигновено.

" Мандатът ще бъде върнат. Втората политическа мощ не би следвало да пробва да състави кабинет, още повече на фона на всички отрицателни връзки към обединението ГЕРБ/СДС. Очевидно някои сътрудници не са морално подготвени да беседват с ГЕРБ, въпреки че схващат, че без нашата партия няма по какъв начин да има стабилно държавно управление ", каза пловдивският народен представител от ГЕРБ Радомир Чолаков.

Той се надява, че в идващото Народно заседание ще има опция за диалози.

" Това, което сигурно е ясно, е, че ГЕРБ ще бъде първа политическа мощ при последващи избори. Тогава ще се опитаме законно да съставим държавно управление. ГЕРБ се е показала като диалогична партия, ние можем да беседваме с безусловно всички. Струва ми се, че в последващо Народно събрание ще бъде направено стабилно държавно управление ", добави Чолаков в ефира на Bulgaria ON AIR.

И показа, че няма информация дали ще бъдат поканени на идващите съвещания при президента.

" Всичко зависи от президента. Ако той предложения нашата коалиция - ще участваме. В тези съвещания ние всички би трябвало да приказваме едно и също нещо - по кое време най-сетне ще стартираме да беседваме и да се почитаме. Ние всички сме представители на българския народ. Всяка партия тук съставлява стотици хиляди български жители и ние сме длъжни да беседваме между тях в тяхното име. Хората са те пратили тук, с цел да вършиш работа, а не да си сърдитко Петко ", безапелационен бе националният представител.

Според него в доста връзки ГЕРБ се оказва движещата мощ в Народното събрание.

А експертизата на Европейския парламент, в която се твърди, че фотосите от спалнята на водача на ГЕРБ Бойко Борисов, са манипулирани, Чолаков разяснява по този начин:

" Ясно беше, че това е операция. Ясно беше, че това е една медийна гражданска война, която трябваше да бъде подплатена с измислени облици, фотоси, шкафчета. Не знам по какъв начин се усещат всички сътрудници, които 2 години повтаряха " чекмеджета " и " кюлчета ". Някой ще стане ли в този момент да каже " Извинявай ", за какво тези хора предизвикаха това нещо на българския народ? "
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР